Piața Romană, ieri.

 Posted by on Monday, 20 February 2017  Add comments
Feb 202017
 

Trec prin Piața Romană ieri. E seară mohorâtă de iarnă nesfârșită, stă să plouă, oamenii circulă grăbiți unii pe lângă ceilalți, cu ochii în pământ, întunecând și mai mult atmosfera. În stația de autobuz, mă opresc o vreme, așteptând.

Un El privește tăcut în jur, cu mâinile afundate în buzunare. Între două vârste, are tâmplele cenușii, statură impozantă și fermă, masculină. Poartă o haină închisă la culoare, în ton cu vremea. Așteaptă pe cineva. Se uită la ceas, dar atitudinea-i e relaxată, senină. Nu își face griji, nici o umbră nu-i trădează nerăbdarea.

O femeie tânără se îndreaptă spre el. Respiră o atitudine total contrară atitudinii lui. E emoționată. Se simte în modul în care pășește grăbită înspre el, în nesiguranța gesturilor, în ochii-i strălucitori. Deși înaltă și la vârstă matură, e mai degrabă un fel de copil – femeie, cu haina colorată pe care o poartă, cu pălăria băiețească și bocancii din picioare.

O vede de departe. O admiră, zâmbește scurt, pare că se bucură că poate s-o privească venind. Când ea se apropie, își deschide larg brațele, o strânge tare la piept și-o învârte în aer de câteva ori. Ea râde copilărește, el o sărută tandru pe obrajii reci, împletindu-și degetele cu ale ei, încălzind-o. Rămân așa vreme îndelungată, într-o îmbrățișare tăcută, e moment magic între ei, strada pare dintr-o dată altfel, însuflețită.

El e sobru și zâmbește reținut, ea e exuberantă și agitată, ca o furtună de vară. Ea râde și vorbește repede, încercând să mascheze freamătul care-i joacă în suflet și-n priviri, el o ascultă cu un drag nedefinit, calm și cald. O strânge lângă el, dorindu-și să o protejeze, poate de ea însăși, de prea multa ei zbatere sufletească. Aparenta nepotrivire dintre ei pare să fie elementul care-i leagă și creează clipă de viață. Frumoasă și autentică clipă de viață.

Tresar. Sunt singură pe stradă. În fața mea e doar aburul unei amintiri. O amintire a unui eu și a unui el. La ceas de seară, Piața Romană e rece, tristă și pustie. Și-n suflet e tot așa.

Like 1 blogger likes this
avatar

  One Response to “Piața Romană, ieri.”

  1. Ce frumooosss !!! Ce romantic !!! happy

Lasă un răspuns: