Învățăm iubirea

 Posted by on Tuesday, 14 February 2017  Add comments
Feb 142017
 

Învățăm iubirea. Și atașamentul și tandrețea și loialitatea.

Da, noi, oamenii mari de azi, copiii de ieri, învățăm despre ce-i iubirea, cum se manifestă, cum se primește, cum se dăruiește. Cred că suntem extrem de mult în urmă în acest domeniu, cred că avem lacune uriașe și goluri dureroase de umplut. Că ne e necesar să privim în noi, să scoatem de-acolo frici și nesiguranțe, să trecem ziduri construite de noi înșine în ani de limitare emoțională și să facem apoi loc pentru afecțiune și emoție și drag și tandrețe.

Puștiul meu de opt ani și jumătate iubește simplu. Nu se întreabă de ce, nu calculează cât, el are nevoie să dea și să primească. Tot. Nu există măsură, nu există limitări. Când e bucuros, e pur și simplu, bucuros. Când e trist, e trist. Dar tristețea vine și trece, nu întunecă bucuria care urmează.

Mami, simt că fericirea circulă prin organele mele – îmi spune azi, așa, dintr-o dată, fără mari motive pentru asta. Mie mi-e greu să folosesc cuvântul fericire. Nu găsesc ceva suficient de consistent ca să pot cuprinde în acest cuvânt, așa că mă feresc să-l exprim. La el e simplu. Simte, exprimă. Autentic, curat, senin. Sunt fericit azi, mami, că învățăm la școală împărțirea și-mi place, sunt bucuros că ne jucăm acum împreună, sunt fericit că a nins iar, ce zi frumoasă e azi c-am ieșit cu bicicleta, mami, e cea mai frumoasă zi din viața mea, etc. Folosește des expresiile acestea, legate de fapte mici, aproape banale, deseori. Și acolo-i cheia. Bucuria firescului. 

bucuria firescului

(poza e de duminică, zi senină și frumoasă în Baia Mare, când am scos și bicicleta Puștiului prima oară anul acesta și-a fost un timp de-ăla simplu, dar extrem de prețios, presărat cu chiote de bucurie)

Like Be the first to like this

  One Response to “Învățăm iubirea”

Lasă un răspuns: